El president de la Generalitat de Catalunya Mas anuncia que l’L9 arribarà a l’Aeroport del Prat el primer semestre de 20169d529-julianflores

La línia de metro L9 arribarà a l’Aeroport de Barcelona-el Prat el primer semestre de 2016 El tram de 20 quilòmetres i 15 estacions entre Zona Universitària i la Terminal-1 permetrà unir Barcelona, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat


1 Vote

El president  de la Generalitat de Catalunya Mas anuncia que l’L9 arribarà a l’Aeroport del Prat el primer semestre de 2016

 • El tram de vint quilòmetres i quinze estacions entre Zona Universitària i la Terminal-1 permetrà unir Barcelona, Hospitalet i el Prat de Llobregat
 • Artur Mas subratlla que el Govern ha prioritzat les obres “sense deixar de protegir l’estat del benestar i prioritzant infraestructures que tenen major rendiment econòmic i social”
El president i el conseller Vila durant la visita El president i el conseller Vila durant la visita
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui l’arribada de l’L9 del metro a l’Aeroport de Barcelona-el Prat pel primer semestre de 2016. Aquest nou tram de 20 quilòmetres comptarà amb 15 estacions, des de Zona Universitària (intercanvi amb l’L3) fins a la T-1, i amb una previsió de 23 milions de viatgers anuals.
Durant una visita a les obres d’aquesta línia, a l’estació de Parc Logístic, el cap de l’Executiu ha assegurat que aconseguir tirar endavant les obres ha suposat “un esforç gegantí” i demostra “fins a quin a quin punt s’han hagut de reconvertir una sèrie de decisions que s’havien pres en matèria d’inversions i d’infraestructures en general”.
El president ha explicat que el Govern ha prioritzat “protegir el sistema de benestar” i “seleccionar les infraestructures que tenen un rendiment econòmic i social més gran amb la vista fixada en el creixement econòmic i la creació de riquesa”.
La posada en serveis de l’L9 és, segons el president, “una aposta pel transport públic i la sostenibilitat general per un país i una ciutat que siguin capdavanters des del punt de vista de la tecnologia, de la modernitat i de la sostenibilitat mediambiental”.
El tram que és previst que entri en funcionament permetrà arribar en metro a la terminal més utilitzada de l’aeroport i unir els municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. En el seu recorregut, facilitarà l’accés en transport públic a la zona universitària de la Diagonal, a zones amb el Parc Logístic i la Fira, Mercabarna i l’aeroport, “grans pulmons d’activitat econòmica, de la ciutat de l’àrea metropolitana i del país.”,ha dit.
En aquest context, i davant els mitjans de comunicació, el president ha explicat que el Govern ha prioritzat la part de l’L9 que creia “més estratègica i a on ens hi juguem més” i que s’ha hagut de posposar fins aconseguir “disponibilitat de recursos”. Així, ha advertit que “totes les inversions que estaven en marxa no es poden continuar en les circumstàncies actuals” i ha assegurat que tenint en compte la situació de les finances públiques, “ara seria absolutament inimaginable encarar una infraestructura d’aquestes característiques”.
El president Mas s’ha mostrat molt clar quan ha dit que hi ha una part entre la Sagrera i la Zona Universitària que en aquests moment està aturada i ha assegurat que “no la podem continuar”, perquè fer-ho suposaria “reduir i posar en risc serveis molts essencials per a la població, on ens hi juguem la cohesió social i el nostre sistema d’estat del benestar en sanitat, educació, serveis socials, la lluita contra la pobresa i les polítiques d’habitatge, entre d’altres”. I, en aquest punt, s’ha referit també a la pressió  que suposa pel Govern el fet d’haver de reduir el dèficit sistemàticament, “moltes vegades imposat pel Govern espanyol”, que ha comportat haver d’aturar inversions o deixar-les de fer de manera indefinida.
L’arribada de l’L9 a l’Aeroport respon a la voluntat del Govern de prioritzar en l’execució d’aquesta línia la connexió amb àrees estratègiques, amb zones que no compten amb servei de metro i amb altres línies de metro o altres xarxes de transport. En aquest sentit, les posteriors fases d’aquesta obra han de permetre posar en funcionament també per al transport de viatgers el ramal de Zona Franca.
Les noves estacions de l’L9 que entraran en funcionament són: Zona Universitària (connexió amb l’L3), Collblanc (L5), Torrassa (L1), Can Tries-Gornal (que connectarà en el futur amb el ramal cap a Zona Franca), Europa-Fira (FGC), Fira, Parc Logístic, Mercabarna, les Moreres, el Prat Estació (Rodalies i Regionals), Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T-2 (Rodalies) i Aeroport T-1.
Fotografies
El president i el conseller Vila durant la visita El president i el conseller Vila durant la visita JPG 1,475MB
Fitxers adjunts
Document Document informatiu sobre la L9 PPT 5,058MB
Document Nota de premsa informativa sobre la L9 PDF 2,028MB


Dimecres, 4 de juny de 2014 – 17:35h

L’L9 arribarà a l’Aeroport del Prat el primer semestre de 2016

Entraran en funcionament 19 estacions
Entraran en funcionament 19 estacions

El tram de 20 quilòmetres i 15 estacions entre Zona Universitària i la Terminal-1 permetrà unir Barcelona, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat
La línia de metro L9 arribarà a l’Aeroport de Barcelona-el Prat el primer semestre de 2016. Aquest nou tram de 20 quilòmetres comptarà amb 15 estacions, des de Zona Universitària (intercanvi amb l’L3) fins a la T-1, i amb una previsió de 23 milions de viatgers anuals.
L’arribada de l’L9 a l’Aeroport respon a la voluntat del Govern de prioritzar en l’execució d’aquesta línia la connexió amb àrees estratègiques, amb zones que no compten amb servei de metro i amb altres línies de metro o altres xarxes de transport. En aquest sentit, les posteriors fases d’aquesta obra han de permetre posar en funcionament també per al transport de viatgers el ramal de Zona Franca.
Les noves estacions de l’L9 que entraran en funcionament són: Zona Universitària (connexió amb l’L3), Collblanc (L5), Torrassa (L1), Can Tries-Gornal (que connectarà en el futur amb el ramal cap a Zona Franca), Europa-Fira (FGC), Fira, Parc Logístic, Mercabarna, les Moreres, el Prat Estació (Rodalies i Regionals), Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T-2 (Rodalies) i Aeroport T-1.

 • Se reabre el tráfico en las calles afectadas por las obras de FGC en el entorno de la avenida de Abat Marcet de Terrassa 
  El Departamento de Territorio y Sostenibilidad ha finalizado las obras en superficie que han permitido recuperar la vialidad original de la avenida y las calles de la Independència, de la Ancianitat y del Maestrat, una vez completada la construcción de la estructura de la salida de emergencia ubicada en este ámbito. (21.12.2012)
 • El puerto comercial de Vilanova i la Geltrú se promociona en Zaragoza
  El puerto de Vilanova se promueve como puerta de salida de las mercancías de Aragón. La situación estratégica, la conexión con las principales vías de comunicación, las instalaciones, los servicios de calidad y el tratamiento diferencial a la mercancía son puntos fuertes del puerto. Una amplia representación del sector empresarial aragonés ha asistido a la presentación del enclave Vilanova. (12.12.2012)
 • La marca Costa Brava Cruise Ports promociona desde hoy los puertos de Palamós y Roses en el sector crucerístico 
  Hoy se ha hecho el lanzamiento de la marca Costa Brava Cruise Ports para unificar la promoción conjunta de los puertos de Palamós y Roses en el mercado internacional de cruceros. La creación de la marca y de una página web forman parte de las líneas estratégicas derivadas del Acuerdo institucional firmado a comienzos de este año. La marca se posiciona para impulsar la actividad crucerística en los dos puertos, incrementar los turistas de crucero en la Costa Brava e incentivar la dinámica económica en el territorio. Esta presentación se ha hecho en la Seatrade Med que se celebra en Marsella (Francia). (28.11.2012)
 • Se realiza un simulacro de derrame de carburante en la dársena deportiva del puerto de Blanes 
  Protección Civil y Ports de la Generalitat han organizado un ejercicio donde se ha simulado un derrame de gasolina en la estación de suministro de carburante de la dársena deportiva. En el ejercicio se han activado los planes de autoprotección y de contingencia del puerto de Blanes. (28.11.2012)
 • La Fundación Banc dels Aliments de Barcelona y CIMALSA acuerdan la cesión temporal de un espacio en la CIM Vallès.
  El acuerdo, firmado el pasado viernes 16 de noviembre entre Francisco Damià Calvet, presidente de Cimalsa y Antoni Sansalvadó, en representación de la Fundación de Alimentos de Barcelona, formaliza la colaboración entre ambas entidades y permitirá la cesión gratuita y temporal del uso de un espacio para almacén en la Central Integrada de Mercancías CIM Vallès, ubicada en el término municipal de Sta. Perpètua de Mogoda (Barcelona), propiedad de CIMALSA. (20.11.2012)
 • Una delegación del Gobierno de Flandes visita el Departament de Territori i Sostenibilitat
  En el marco de colaboración Cataluña-Flandes, el pasado viernes 16 de noviembre una delegación del Gobierno de Flandes visitó el Departamento de Territorio y Sostenibilidad con el objetivo de conocer la política de paisaje desarrollada por nuestro Departamento y el Observatorio del Paisaje de Cataluña. (19.11.2012)
 • Cambio de dirección de las oficinas del IDAPA de la Seu y Tremp
  El Instituto para el Desarrollo y la Promoción del Alt Pirineu i Aran ha cambiado la dirección de sus oficinas de la Seu d’Urgell y de Tremp. (19.11.2012)
 • El Departamento de Territorio y Sostenibilidad finaliza la mejora de la travesía de la TV-3404 en Sant Jaume d’Enveja 
  El Departamento de Territorio y Sostenibilidad (TES) ha finalizado los trabajos de mejora de la travesía de la TV-3404 a su paso por Sant Jaume d’Enveja (avenida del Ebro). De esta manera, completa las actuaciones de mejora que se han llevado a cabo en este entorno y que también han supuesto la formación de una variante y una nueva rotonda de acceso al municipio. Las obras de la travesía, con un presupuesto de unos 315.000 euros, han permitido reconfigurar el vial para mejorar su integración en el entorno urbano por el que discurre. (19.11.2012)
 • Nuevo procedimiento simplificado para la autorización de filmaciones y sesiones fotográficas sencillas en las playas 
  La Dirección General de Ordenación del Territorio y Urbanismo y la Barcelona-Cataluña Film Commission, organismo dependiente del Departamento de Cultura, han establecido un protocolo para agilizar la obtención de las autorizaciones de ocupación del dominio público marítimoterrestre para la realización de filmaciones y sesiones fotográficas, de manera que las solicitudes que reúnan una serie de requisitos se resolverán en un plazo máximo de 72 horas.(13.11.2012)
 • Se aprueba el proyecto de Ley de Protección y Uso Sostenible del Litoral y de modificación de la Ley de Costas de 1988 (10/05/2012) 
  El Consejo de Ministros aprobó el pasado 5 de octubre, a propuesta del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente (MAGRAMA), el proyecto de Ley de Protección y Uso Sostenible del Litoral y de modificación de la Ley de Costas de 1988. El nuevo texto normativo tiene el objetivo de ser un instrumento eficaz de protección y conservación del litoral y proporciona seguridad jurídica a ciudadanos y empresas. También resuelve la situación de vencimiento de las concesiones previstas en la anterior norma. (13.11.2012)
Acerca de estos anuncios
En ocasiones, algunos de tus visitantes pueden ver aquí un anuncio.
Quiero saber más | Ignorar este mensaje

2 Comentarios 1. La línia de metro L9 arribarà a l’Aeroport de Barcelona-el Prat el primer semestre de 2016. Aquest nou tram de 20 quilòmetres comptarà amb 15 estacions, des de Zona Universitària (intercanvi amb l’L3) fins a la T-1, i amb una previsió de 23 milions de viatgers anuals.
  L’arribada de l’L9 a l’Aeroport respon a la voluntat del Govern de prioritzar en l’execució d’aquesta línia la connexió amb àrees estratègiques, amb zones que no compten amb servei de metro i amb altres línies de metro o altres xarxes de transport. En aquest sentit, les posteriors fases d’aquesta obra han de permetre posar en funcionament també per al transport de viatgers el ramal de Zona Franca.
  Te gusta esto


 2. Deseo felicitar al President Mas , al conseller Santi Vila de la Conselleria de Territorio y a mi hermano a la izquierda del president Mas en la foto, deseando que la fecha fijada el primer semestre de 2016 no sufra ningún retraso.. porque esta inversión en infraestructura es necesaria para el crecimiento de Barcelona, de Catalunya .. Mi enhorabuena a todos los colaboradores que haran posible esta infraestructura en especial a los tres nombrados Un cordial Saludo .-)

Comentarios

Entradas populares de este blog

AMBITO COMPETENCIAL GUARDAS RURALES ANTES GUARDAS PARTICULARES DEL CAMPO

El expresidente del Gobierno y presidente de la Fundación FAES, José María Aznar “Los fundamentos de una España moderna, que no renuncia a sí misma ni a ser una de las mejores democracias del mundo”

Un grupo de siete grafiteros ha agredido a unos vigilantes de seguridad habilitados del metro de Barcelona TMB en la estación de Can Vidalet, de la linea 5